Waarom e-sports enorm populair wordt

Blog Waarom e-sports enorm populair wordt

Electronic sports, ook wel e-sports genoemd, wordt steeds populairder. Wereldwijd worden er competities gehouden wie de beste FIFA-er van het moment is: je kunt er zelfs een wed op leggen. Maar, wat is e-sports precies en waarom is het een opkomende trend? Je leest alles over e-sports hieronder.

Wat is e-sports?

Een grote kans dat je weleens hebt gehoord van e-sports, maar geen idee hebt wat het daadwerkelijk betekent. E-sports is gamen op een competitieve manier. Toch zit er een groot verschil tussen gamen en e-sports. Wanneer je bijvoorbeeld aan het gamen bent met vrienden valt dit niet onder e-sports. Met e-sports game je namelijk op hoog niveau, je doet mee aan competities en je speelt samen met professionele gamers. Eigenlijk is e-sports het houden, bijwonen en meedoen van gamewedstrijden.

Toegankelijk

E-sports is heel toegankelijk. Je kunt bijvoorbeeld een e-sportstoernooi volgen op YouTube, Twitch of Facebook. Soms zendt de BBC of ESPN ook eens een e-sportstoernooi uit. Maar dat is niet het enige. Je kunt zelfs e-sporter worden! Maar dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Je moet de trucjes van een game goed onder de knie hebben, en vaak wordt een e-sporttoernooi gespeeld in teamverband. Je moet dus ook een team zien te vinden. Ook moet je veel trainen om een goede e-sporter te worden. 

Geliefd onder de wedders

Niet alleen is e-sports populair onder de gamers. Veel mensen vinden het namelijk ook spannend om op zo’n e-sportstoernooi te wedden. Je kunt bijvoorbeeld wedden op de winnaar: een populaire wed die we ook bij andere sporten tegenkomen. Daarnaast kun je wedden op de ‘first blood’, dus diegene die als eerste de tegenstander doodt. Daarnaast heb je de proposition bet: een kleine weddenschap op een gebeurtenis in de game. Kun je geen genoegen krijgen van het wedden? Naast het wedden op e-sports kun je ook gokje wagen bij een casino zonder account. Zoals de naam al doet vermoeden hoef je geen account aan te maken om jouw favoriete spel te kunnen spelen. Handig!

Er wordt steeds meer in geïnvesteerd

Veel sportteams, en dan vooral uit de voetbalwereld, sluiten zich aan bij e-sports. Zij investeren in professionele e-sporters, omdat zij het grote succes ook inzien van e-sports. Bovendien kan deze investering ervoor zorgen dat de jongere doelgroep bereikt wordt. Een aantal jaar geleden hebben Ajax en PSV zelfs een professionele e-sporter in dienst genomen. Dit zien we echter niet alleen in Nederland. Ook in het Verenigd Koninkrijk zijn er twee voetbalclubs die een FIFA-speler in dienst hebben, en in Duitsland kocht FC Schalke 04 een volledig Leage of Legends-team.

Recente berichten