5 tips om jouw haren te laten glanzen

Blog 5 tips om jouw haren te laten glanzen

Het is een veelvoorkomend probleem: dof haar en de glans ontbreekt. Verschillende shampoos en conditioners zijn al in huis gehaald, maar het helpt allemaal niets. Hoe kun jij ervoor zorgen dat jouw haren weer gezond ogen? Hieronder lees je vijf tips.

1 Let op je voedsel

Voor een betere kwaliteit van je kapsel, is het belangrijk dat je let op je voedingspatroon. Eet veel eiwitten en neem veel antioxidanten. Je lijf heeft deze stoffen nodig om het om te kunnen zetten in keratine, hier bestaat je haar grotendeels uit. 

2 Gebruik de juiste haarproducten

Kies allereerst voor een voedende shampoo die geschikt is voor jouw haartype. Let erop dat er niet te veel siliconen en sulfaat in de shampoo zit verwerkt: dit maakt jouw haar juist futloos, droog en beschadigd. Sulfaten maken jouw kapsel wel schoon en de talg van de hoofdhuid wordt dan wel verwijderd, maar dit zorgt er juist voor dat jouw haar té goed wordt gereinigd en dat maakt het juist futloos. Jouw kapsel heeft dan een boost nodig. Verwen je haar daarom eens met een voedende conditioner of haarmasker. Dit sluit de haarschubben wat ervoor zorgt dat jouw haar op den duur minder vettig wordt.

3 Kam het niet te vaak

Kammen of borstelen: doe het niet te vaak. Dit beschadigt de haren en zorgt voor meer haaruitval. Je moet nóg voorzichtiger zijn met nat haar borstelen. Je haar is dan namelijk extra breekbaar. Gebruik ook de juiste haarborstel met zachte puntjes. Deze zijn wel wat aan de duurdere kant, maar dit is het geld zeker waard.

4 Föhn met mate

Gebruik warmtebronnen zo min mogelijk. Jouw haren vinden het geen pretje als je het gaat stijlen, föhnen of krullen. Door de hoge temperaturen die jouw kapsel moet verdragen, kunnen je manen drastisch uitdrogen of beschadigen. Als je toch de verleiding niet kan weerstaan, zorg er dan ten minste voor dat jouw haar goed is beschermd tegen de hitte door bijvoorbeeld een serum.

5 Was je haar zo min mogelijk

Te vaak je haar wassen is een boosdoener. Het is fijn als je haar fris en schoon aanvoelt, maar dit kan juist de natuurlijke oliën weghalen. Dit haalt dan ook weer de glans weg. Een paar keer per week je haar wassen is vaak genoeg.

Recente berichten