Belangrijke eSports toernooien in de zomer van 2021

Blog Belangrijke eSports toernooien in de zomer van 2021

Ondanks corona zijn er dit jaar toch flink wat eSports toernooien georganiseerd. Helaas waren de fans niet uitgenodigd en bleven de tribunes leeg, maar dat mocht de pret niet drukken. Desondanks is het wel mogelijk om te wedden op esports toernooien.

Wij betrapten onszelf erop dat we niet helemaal op de hoogte waren. Daarom hebben we onderzoek gedaan naar de meest interessante evenementen. Dit waren de grootste eSports toernooien van de afgelopen maanden;

Dota2

Dota 2 is een online battle arena game, waarin twee teams van elk vijf spelers het tegen elkaar opnemen. Elk van deze teams bezit een ‘Ancient’. Dit is een thuisbasis, die in de hoek van de map gevestigd is.

Het doel van Dota 2 is om elkaars ‘Ancient’ te slopen. Door het spel te spelen, word je beter en sterker. Door te levelen vergroot je de kans om andere spelers uit te schakelen.

Er gaan soms prijzenpotten van miljoenen dollars gemoeid met Dota 2 toernooien.

Weplay Major  2021

Dit toernooi vond plaats in Kiev en 18 teams uit 6 regio’s  hebben gestreden om de winst. Helaas was de finale niet heel erg spannend; LGD versloeg Evil Geniuses met 3-0. Dit was conform de wedstrijd voorspellingen.

ESL One Zomer 2021

Er waren 9 teams uitgenodigd door de organisatoren en er werden nog 3 extra teams uitgenodigd om basis van kwalificaties. Het Koreaanse team T1 won met 3-2 van het Russische team Virtus.Pro. 

CS:GO

CS:GO staat voor Counter Strike: Global Offensive. CS:GO is een first-person shooter (FPS), dat de vaardigheden en reflexen van spelers op de proef stelt. Het is een erg competitief spel wat het zo geschikt maakt voor esports toernooien.

Iem Zomer 2021

Het Russische team Gambit Esports was bijna uitgeschakeld aan het begin van het toernooi, maar lukte het uiteindelijk toch om in de finale te staan en het toernooi te winnen. Daardoor was dit toch een spannend toernooi. 

Blast Premier Spring 2021- finale

Gambit speelde ook in dit toernooi weer de hoofdrol. Het Russische team moest het opnemen tegen Na’Vi en won met 2-0. 

Iem Keulen 2021

Dit toernooi begon op 8 juli, terwijl de finale gespeeld werd op 18 juli. De hoofdprijs van $400k. werd in de wacht gesleept door Natus Vincere. Ze hebben de finale gewonnen van G2.

Recente berichten